/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezt kéne tennie a Mercedesnek Verstappen megszerzéséhez

2024. június 14. 10:47   |   Autoblog
címkék:  

Toto Wolff nagyon szeretné leszerződtetni Max Verstappent a Mercedeshez, Gerhard Berger pedig elmondta neki, hogyan tehetné ezt meg.

Toto Wolffnak azt mondták, hogy szerződtesse le Adrian Newey-t a Mercedeshez, hogy megszerezzék Max Verstappent.

A Red Bull technikai főnöke 2025 első negyedévének végén távozik a csapattól, véget vetve 19 éves együttműködésének. Arról egyelőre nem érkezett bejelentés, hogy hova megy ezután.

Newey bejelentése körül felmerült, hogy ez érintheti Verstappent, akinek saját jövője a Red Bullnál a szezon elején meglehetősen bizonytalannak tűnt a csapaton belüli politikai zavargások miatt.

A Mercedes csapatfőnöke, Wolff akkor nyilvánosan és meglehetősen sűrűn kifejezte érdeklődését Verstappen megszerzése iránt, hogy helyettesítse Lewis Hamiltont, aki az év végén elhagyja a brackley-i székhelyű alakulatot, hogy a Ferrarihoz csatlakozzon.

Verstappen most úgy tűnik, marad a Red Bullnál, mivel Andrea Kimi Antonelli a Mercedes első számú jelöltje.

A korábbi 10-szeres futamgyőztes Gerhard Berger úgy véli, Newey megszerzése jelenthetné Verstappen elcsábítását, hogy Milton Keynes-t Brackley-re cserélje.

“Minden csapatnak meg kell őt szereznie” – mondta Berger a Bildnek Newey-ról. “Ha a Mercedes mellett döntene, Verstappen pillanatok alatt ott lenne. Newey egy abszolút zseni – ahol ő van, ott a siker. Ezt bizonyította az elmúlt 25 évben. Jelenleg azonban úgy néz ki, hogy Newey a Ferrarinál köt ki.

“Ha ez megtörténik, és feltételezem, hogy így lesz, a sikerek új korszaka kezdődhet Frederic Vasseur csapatfőnökkel, Newey-val, Charles Leclerc-rel és Hamiltonnal. Véleményem szerint ezt a kombinációt nagyon nehéz lehet legyőzni a többieknek.”

Bár Verstappen Red Bull-os jövője nem közvetlenül Newey-hez kötődik, egy másik befolyásos személyiséghez viszont igen.

Verstappen Szaúd-Arábiában utalt rá, hogy ha Helmut Marko motorsport-tanácsadót eltávolítják posztjáról, akkor ő is fontolóra veszi a csapat elhagyását.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/