/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Wolff hibája, ami megnehezítette a kapcsolatát a Verstappen-táborral

2024. augusztus 24. 10:15   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen és a Mercedes között egykor heves F1-es rivalizálás alakult ki, Toto Wolff pedig a 2021-es Brit Nagydíjon történt híres baleset után elismerte, hogy hibát követett el az ő részéről.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, hogy elkövetett egy „hibát”, ami megnehezítette a kapcsolatát Verstappen táborával.

Wolff nyilvánosan igyekezett megszerezni Max Verstappent, hogy a közeljövőben betöltse a Mercedes egyik megüresedő helyét Lewis Hamilton távozását követően.

Verstappent eredetileg a Mercedes is üldözte, mielőtt 2014 végén a Red Bullhoz kötötte volna F1-es jövöjét.

„Nagyon jó kapcsolatot ápolunk, amióta Max a radarunkon van, együléses versenyzőként” – reflektált Wolff a kiválasztott médiumoknak, köztük a RacingNews365-nek.

„A bécsi nappalimban tartott találkozónk volt az első nagy Forma-1-es találkozójuk, és mindig is megértettük, hogy a dolgoknak hogyan kell működniük számukra és számunkra. Ez az egymás iránti tisztelet mindig megmaradt” – folytatta.

Wolff leállította a Verstappen szerződtetésére tett kísérleteit a következő szezonra, de elismerte, hogy az ajtó továbbra is nyitva áll a 2026-os szezonra és azon túlra.

Verstappen egykor a 2021-es szezon során ádáz rivalizálásba keveredett a Mercedesszel és Hamiltonnal. A bajnoki küzdelem pedig a Brit Nagydíjon történt nyitó körös ütközés után forrósodott fel, amikor Verstappen nagy sebességgel a gumifalba csapódott.

942A3582

Az év elején derült ki, hogy Verstappen azóta a baleset óta látási problémákkal küzd.

Wolff elismerte, hogy hibát követett el, amikor a baleset után nem hívta fel Max édesapját, Jos-t, hogy személyesen ellenőrizze a holland állapotát.

Azt hiszem, ahol volt egy pillanatunk, az Silverstone után volt” – mondta. „Azt hiszem, az a szezon mindannyiunkat megviselt. Annyira intenzív volt, mindannyian éreztük, hogy a dolgok nincsenek rendben.”

„Ami igazán rosszul sült el, az az, hogy Silverstone után hibáztam. Nem hívtam fel Jos-t még aznap, amit meg kellett volna tennem, de nem hívtam fel, mert annyira dühösek voltunk az egész helyzet miatt, és mert Paul Monaghan [a Red Bull főmérnöke] azt mondta nekem a boxutcában, hogy Max jól van, és nincs semmi [baj]” – mondta Wolff.

„És bizonyos értelemben erre az információra hagyatkoztam, ahelyett, hogy felkaptam volna a telefont, és felhívtam volna Jos-t, ahogy azt az összes korábbi évben tettem volna, és megkérdeztem volna: „Max jól van?””.”

„Van egy gyermekem, aki gokartozik. Tudom, mit érzel apaként, és ez nem olyan dolog, ami a fejemben volt.”

A rivalizálás csak fokozódott, ahogy a bajnoki küzdelem egyre jobban kiéleződött, és az Abu Dhabi Nagydíj utolsó körében vitatott körülmények között dőlt el.

22

Wolff azonban azt állította, hogy a kapcsolat azóta helyreállt.

„Aztán nyilvánvalóan a katasztrófa Abu-Dzabiban és a Szaúd-Arábia előtti versenyeken nem voltunk jó helyen” – mondta.

„Az azt követő évben mondhatni ugyanazon a hullámhosszon voltunk, visszatértünk egy jó pozícióba, és ma, illetve az elmúlt pár évben, ugyanolyan jóban vagyunk, mint az elején.”

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/