/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Wolff ismét megszólalt a Mercedes jövő évi ülésével kapcsolatban

2024. július 23. 10:58   |   Autoblog
címkék:  

Toto Wolff további információkkal közölt arról, hogy hogyan gondolkodik Lewis Hamilton hamarosan megüresedő helyével kapcsolatban a Mercedesnél.

Toto Wolff további információkkal közölt arról, hogy hogyan gondolkodik Lewis Hamilton hamarosan megüresedő helyével kapcsolatban a Mercedesnél.

Az 52 éves szakember azt állította, hogy Mick Schumacher „megérdemli” a lehetőséget, de nem utalt arra, hogy ő is benne lenne a kalapban, amikor George Russell új csapattársának kiválasztására kerül sor.

Andrea Kimi Antonellit, a Mercedes juniorját és nagyra tartott védencét fedezte, akit már a szezon kezdete előtt kapcsolatba hoztak a Mercedes jövő évi ülésével.

Wolff dicsérte a 17 éves versenyzőt, miután a Hungaroringen megrendezett F2-es fő futamon jelzésértékű vezetést mutatott be.

Az osztrák azonban kizárta a Mercedes szimulátoros pilótáját, Frederik Vestit a versenyből, mielőtt Schumacher felé fordította volna a figyelmét. A német szintén képben van, hogy a következő szezonban Pierre Gasly csapattársa legyen az Alpine-nál.

„Ha Fredről [Frederik Vesti] van szó, ő elvégezte a munkát, de jelenleg egyszerűen nincs lehetőség a Forma-1-ben” – mondta a Mercedes csapatfőnöke a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

„Profi versenyző lesz, aki magas szinten vezet, legyen szó akár endurance-ről, akár másról – és ráadásul egy kiváló srác. Mickről [Schumacherről] sem tudnék egy rossz szót sem szólni. Mindketten nagyszerű munkát végeznek a csapatnál, folyamatosan támogatnak minket a szimulátorban” – mondta Wolff.

„Ők egy kicsit a megénekeletlen hősök is, mert nem látod őket, de péntekről szombatra virradó éjszaka a szimulátorban végezték el a munkát. És Mick is megérdemli a helyet, nagyon tetszett, hogy ő is a családunk része [lett]” – zárta az osztrák csapatfőnök.

A másik nagy név, akit Wolff közismerten szívesen megszerezne, a Red Bull versenyzője és háromszoros világbajnoka Max Verstappen.

Az 52 éves csapatfőnök nem próbálta leplezni a holland iránti csodálatát, a jelenlegi szezon során hosszasan és nyilvánosan udvarolt a szolgálataiért. Wolff az év elején azt mondta, hogy szerinte Verstappen és a Mercedes olyan partnerség, aminek valamikor a jövőben meg kell történnie.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/