/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Wolff szerint kissé elfogult döntés született Verstappennel kapcsolatban

2024. október 21. 10:23   |   Autoblog
címkék:  

Toto Wolff nem volt lenyűgözve az inkonzisztens stewardi döntésektől az austini, texasi versenyhétvége során.

Toto Wolff elégedetlen volt az Egyesült Államok Nagydíján hozott stewardi döntésekkel.

A Mercedes csapatfőnöke látta, hogy versenyzője, George Russell öt másodperces időbüntetést kapott, amiért leszorította Valtteri Bottast a pályáról, miközben a pozícióért küzdöttek.

Lando Norris szintén öt másodperces időbüntetést kapott, mert Max Verstappent kívülről előzte meg a pályán kívül, miközben a harmadik helyért harcoltak.

A stewardok azonban úgy döntöttek, hogy nem tesznek további lépéseket Verstappen ellen, aki az első kanyarban szélesen küldte Norrist az első kör során.

Russell megkérdezte a csapatrádión keresztül, hogy Verstappen kapott-e büntetést Norris elleni védekezéséért, amire Wolff így válaszolt: „Nem, nem kapott büntetést.”

„És végül Lando büntetést kapott, amiért kiszorították és kívülről előzött. Azt hiszem, ez egy kicsit elfogult döntéshozatal, de nem lepődtem meg.”

458974839_419504814048981_1289844826602377_n

Az osztrákot tovább faggatták a témáról a futamot követően, amikor a Sky F1-nek nyilatkozott, és kiemelt néhány hasonló esetet, amelyek szintén büntetlenül maradtak a szombati sprintfutam során.

„Ez következetlen” – mondta Wolff. „Szerintem Valtterivel nem is volt verseny. Láttunk néhány hasonló incidenst, amelyek pontosan ugyanilyen jellegűek voltak, és amelyeket nem büntettek meg a pozíciókért való versenyzés során.”

„Ezért büntetést kapni teljesen furcsa és bizarr.”

Büntetése ellenére Russell a hatodik helyen végzett, miután a bokszutcából rajtolt.

Csapattársa, Lewis Hamilton sokkal nehezebb versenyt futott, mivel egy korai kicsúszás miatt kiesett a nagydíjról.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/