/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Wolff visszautasította Rosberg állítását

2024. szeptember 04. 10:01   |   Autoblog
címkék:  

Toto Wolff visszautasította Nico Rosberg állításait a Mercedes jövő évi versenyzői felállásával kapcsolatban.

Toto Wolff visszautasította azokat a feltételezéseket, melyek szerint George Russell és Andrea Kimi Antonelli egy esetleges „szétlövés” előtt áll a 2026-os Mercedes-ülésért.

A Mercedes pártfogoltját, Antonellit végül az Olasz Nagydíj szombati napján hivatalosan is bejelentették Lewis Hamilton 2025-ös utódjaként, és a fiatal olasz Russell csapattársa lesz, akinek a szerződése a következő szezon végén lejár.

Egy potenciális fordulat a versenyzői felállás kérdésében Max Verstappen személyében rejlik. Wolff ugyanis az idei szezon során folyamatosan udvarolt a hollandnak, hogy megpróbálja a Red Bulltól elcsábítani a háromszoros világbajnokot 2026-ra.

Erre az új erőforrás-szabályozás miatt van esély, tekintve a Mercedes lenyűgöző pályafutását, a Red Bull pedig abban az évben debütál az első saját építésű motorjával.

457034891_2213197092377881_4235220644139747412_n

Amennyiben Verstappen 2026-ban a Mercedeshez szerződne, az azt jelentené, hogy vagy Russell vagy Antonelli kikerülne a csapatból. A 2016-os világbajnok Nico Rosberg pedig jelezte, hogy emiatt egy potenciális “szétlövés” alakulhat ki a két versenyző között.

Wolff azonban elutasította ezt.

„Hosszú távra megyünk ezzel a párossal, nagyon fiatal koruk óta a juniorprogramban vannak, és egyértelmű, hogy mindig a legjobbakat választjuk” – mondta a Sky Sports F1-nek. „Jelen állás szerint ők lesznek a felállás.”

„Mindig van nyomás, és [George esetében] ha a GOAT (Lewis Hamilton) ellen mész, és nyersz, akkor az emberek megkérdezik, hogy a GOAT még mindig a GOAT-e” – folytatta.

„Ha a kölyök ellen mész, akkor ez fordítva van, szóval ez rendben van, és meg kell birkóznod vele” – jelentette ki Wolff.

Fotó és borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/