/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Zak Brown elismeri, hogy aggódik a 2026-os szabályváltozás miatt

2024. augusztus 15. 06:10   |   Autoblog
címkék:  

Brown bevallotta, aggódik, hogy a legutóbbi szabálymódosítás elveheti a kiszámíthatatlansági faktort a versenyhétvégékről.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown elismerte, hogy van benne némi “aggodalom” a 2026-os F1-es szabályváltozásokkal kapcsolatban.

A szabályváltozással az autók több jelentős módosításon esnek majd át, elsősorban az autók aerodinamikai és erőforrás-elemeit érintően.

Mint minden F1-es szabálymódosítás esetében, ez is lehetőséget ad arra, hogy az erősorrend megváltozzon, hiszen a Red Bull nagyot húzott a konkurenciával szemben, amikor a legutóbbi, 2022-es szabályok bevezetésre kerültek.

942A8256

Az F1 jelenlegi állása szerint a Red Bullt szorosan üldözi a McLaren, miközben a Mercedes is erős tempót diktált a legutóbbi versenyeken.

Brown bevallotta, aggódik, hogy a legutóbbi szabálymódosítás elveheti a kiszámíthatatlansági faktort a versenyhétvégékről.

“[Van] egy kis aggodalom, hogy ez ki fogja billenteni az egyensúlyt” – mondta Brown a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

“De úgy gondolom, az F1 mindig is a technológia fejlesztéséről szólt. Ezek a szabályok a megszokott feltételek mellett vannak érvényben, szóval azt hiszem, hűnek kell maradnunk ahhoz, ami az F1, és reméljük, hogy az FIA által kidolgozott szabályok – mert még mindig masszíroznak rajtuk – már a kezdetektől fogva közelebb hoznak mindenkit egymáshoz” – bizakodott Brown.

Fotó és Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/