/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

500 lóerős lett az ABT Audi RS3-asa

2018. június 23. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem csak motorerőben, de optikailag is továbbfejlesztette a négykarikások legkisebb sportszedánját az ABT Sportsline. Az RS3 2.5 literes turbómotorja így 500 lóerő leadására is képes, amivel 300 km/órára nőtt az autó végsebessége.

Új erősítő kúrát készített a gyári állapotban 400 lóerőt és 480 Nm-t teljesítő Audi RS3-hoz az ABT Sportsline.

A négykarikás négyhengeres 2.5 literes turbómotorját az úgynevezett ABT Engine Control (AEC) motorvezérlő modullal 460 lóerő mellett 529 Nm-re növeli a cég (280 km/órás végsebességet lehetővé téve), amely még csak az első lépcsőfok.

A második szint már rozsdamentes kipufogórendszert és nagyobb intercoolert is magában foglal, így kereken 500-ra nő a ménes száma 570 Nm csúcsnyomaték teljesítése mellett. Ezzel a gyorsulás 3,7 másodpercre csökken 300 km/órás végsebesség mellett.

Akinek a teljesítmény nem minden, annak lehetősége van különböző optikai kiegészítők rendelésére. Ilyen például az első lökhárító toldata, a sötétített Audi embléma, az oldalsó légbeömlő nyílások és a méretes diffúzor, de a 102 mm-es fényes fekete kipufogóvégek sem rejtik véka alá a nagyobb teljesítményt. Az ABT futóműnek köszönhetően nem csak közelebb kerül a földhöz, de agilisabb és gyorsabb reagálású lett az autó, míg a 19 vagy 20 collos kerekek tovább vadítanak a kiálláson.

A belsőt a szénszálas kiegészítők – többek között az ülések alján és a kormányon, illetve  az ülésekbe hímzett ABT logók teszik egyedivé.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/