/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brabus smart forfour

2005. december 07. 15:51   |   Autoblog
címkék:  

Az Essen-i Motor Show-n láthatta a közönség a smart forfour Brabus koncepciót, amely a forfour modellben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket mutatja be.


A smart forfour koncepcióautó 1,5 literes, négyhengeres turbómotorja 210 lóerőt ad le 6100/perces fordulatszámnál, maximális nyomatéka pedig 2500-4500/perc fordulatszámon 300 Nm fölött van. A jármű 6,5 másodperc éri el a 100 km/órás sebességet és egészen 235 km/óráig gyorsít. A Brabus mesterei a lehető legjobb trakció érdekében a forfour ötsebességes mechanikus váltóját differenciálzárral és kapcsolási út rövidítéssel is kiegészítették, valamint új fejlesztésű főfékhengerrel működtetett versenyfékekkel és 17 colos keréktárcsákkal látták el a koncepcióautót. A fékek tényleg hatásosak, a tárcsák elöl és hátul is belső szellőzésűek; elöl 305 x 28 mm átmérővel és 4 dugattyús merev féknyergekkel, hátul 281 x 20 mm átmérővel és 1 dugattyús féknyergekkel. A Brabus smart forfour emellett speciális fogasléces kormányművet kapott lekapcsolható szervórásegítéssel.  


A futóművön végrehajtott számos változtatás mellett a koncepcióautó optikailag is különbözik a gyári smart forfour Brabus kiviteltől: a hátsó tetőszárny és az első spoiler még nagyobb leszorítóerőről gondoskodik, az alumíniumezüst fényezés pedig magas fényű lakkréteget kapott. A jármű sportos karakterét hangsúlyozzák a carbon-design alkotóelemek és keréktárcsák is. A fenékborítás, beleértve a hátsó diffúzort, alumíniumból készült. Szembeötlő a motorháztetőn a turbólevegő-visszahűtő légzőnyílása.


A belső tér is alaposan átváltozott, hiszen komfort, mint olyan, szinte nincs is. Hiányzik a hátsó üléspad és a belső borítás (kivételt képez az Alcantara borítású műszerfal és középkonzol), csak a csupasz karosszériaelemek látszanak. Továbbá egy elég komoly bukókeretet is beépítettek, az utasokat pedig ötpontos biztonsági övvel szerelt sportülések tartják a helyükön. A fehér háttér-világítású kombiműszer az új mutatókkal és számlapokkal is új elem.  

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/