/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Hungaroringen nyúzzák az új McLaren 600LT-t – videó

2018. szeptember 29. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A 4,38 kilométeres magyar pályán nem sűrűn tartanak bemutatót a gyártók sportmodelljeiknek, azonban a McLaren Mogyoródot választotta az új 600LT népszerűsítésére. Így megszületett egy belsőkamerás gyorskör felvétel a bitang gyors brit sportolóval.

Épphogy bemutatta, néhány szerencsés újságíró már beülhetett az új McLaren 600LT-be, hogy átéljék a száguldás élményét a brit sportkocsiban.

Ehhez ráadásul nem is választhatott volna jobb helyszínt a gyártó, mint a szívünkhöz közel álló Hungaroringet, melynek poros kanyarjai kellemes kihívások elé támasztották a vezetőket. Egy ilyen heroikus küzdelmet láthatunk a Motor Sport belsőkamerás felvételén, amely egy teljes gyorskört rögzített a 4,38 kilométeres Mogyoródi pályán.

Na, de mit is tud a 600LT? A két betű a Long Tail, azaz hosszú far jelzőre utal, míg a 600-as szám a rendelkezésre álló maximális lóerők számára helyére utal. Ezzel az 570S fölé pozícionálták, amelyhez képest a gyártásához felhasznált alkatrészei 23%-a teljesen eltér, míg 30 lóerővel többet teljesít nála.

A már több modellben is megismert 3.8 literes V8-as duplaturbós aggregát 600 lóereje (441 kW) mellé 620 Nm társul, így az autó 2,9 másodperc alatt katapultál százra, míg a kétszáz is megvan 8,2 szekundum alatt álló helyzetből.  A csúcssebesség az 570S-ével megegyező 328 km/óra, azonban gyorsulását tekintve százig 0,3 másodperc, kétszázig pedig már 1,3 másodperc az előnye. Ez nem csak motorerejének, hanem testvéréhez képest 96 kilogrammal kisebb tömegének is köszönhető.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/