/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy középmotoros Honda Civic – videó

2019. május 06. 17:00   |   Autoblog
címkék:  

A tulajdonos az érdeklődőknek évekig azt mesélte, hogy a kocsi egyike a Honda által titokban épített két B-csoportos versenyautónak. Az egyiket ő használja, míg a másikat Tokióban, egy raktárban őrzik. A V6 középmotoros, kiszélesített Civic annyira jól sikerült, hogy rápillantva mi is készséggel elhinnénk, gyári autóval állunk szemben.

Számos őrült építéssel találkoztunk már az utóbbi években, de ez a középmotoros, harmadik generációs Honda Civic egyértelműen ott van a legkomolyabbak között. A hot rod építő, Andy Barcheck álmodta meg és állította négy kerékre; munkájában a 80-as évek ikonikus forró ferdehátúja, a Renault 5 Turbo inspirálta. Ez rögtön látszik a hátsó szellőzőkkel kirakott sárvédőkön és a felniken, amelyek a Renault méregzsákjára emlékeztetnek.

Barcheck házon belülről szeretett volna motort választani a projekthez, végül az Acura 2,5 literes V6-os erőforrását szemelte ki a művelethez. A beépítéssel megszenvedett, ki kellett vágnia a padlólemezt és teljesen új segédvázat kellett eszkábálnia; miközben a felfüggesztést is újra kellett alkotnia. Az üzemanyagtankot a jármű elejébe helyezte át, a hűtőt és a fékrendszert pedig egy Corvette-től kölcsönözte.

Amint a kocsi elkészült, Barcheck különböző autókrossz futamokra nevezett be vele és számos díjat nyert. Amikor új projektalany került a látómezejébe, eladta az autót. A Civic az évek során sok helyen megfordult, mígnem jelenlegi tulajdonosához nem került tíz évvel ezelőtt. Az úriember vigyázott rá, sőt, mintha csak Barcheck jövőbeni terveit valósította volna meg, egy még nagyobb és erősebb motort rakott bele. Ezt pedig magának az építőnek is látnia kellett; találkozásukat ez a videó foglalja össze.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/