/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így szól egy 2 literes V8-as Alfa motor – videó

2018. május 31. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

A múlt hétvégén zajlott le a történelmi járművek legfontosabb éves seregszemléje, a Concorso D’Eleganza Villa d’Este, ahol egy káprázatos, 1968-as Alfa Romeo Tipo 33 Stradalénak ítélték a neves Aranykupát. Ezen a videón nem csak alaposan szemügyre vehetjük a világ egyik legszebb és legritkább autóját, de meg is hallgathatjuk egyedi 2 literes V8-asának hangját.

Az 1967-ben bemutatkozott Alfa Romeo Stradale az egyik legikonikusabb, leginkább csodált Alfa a történelemben. Mindössze 18 darabot készítettek belőle 1967 és 1969 között, s így sem mindegyik került magánkézbe. Öt darab koncepcióautók alapjául szolgált (Carabo, Iguana, 33/2 Speciale, Cuneo, Navajo); ma nem tudni pontosan, hogy még hány darab fut belőle.

A Franco Scaglione által tervezett 33 Stradale az egyik legritkább látvány a világon, így nagyon szerencsésnek mondhatja magát, aki élőben megpillanthatja, esetleg hallhatja. Mi most végigkísérhetünk egy későbbi gyártású, oldalanként egy fényszórós példányt a Villa d’Este vörös szőnyegéig, ahol tulajdonosa átveszi a közönségszavazatok alapján odaítélt Coppa d’Oro-t.

A kis lökettérfogatú, sokhengeres motoroknak mindig különleges hangzása van, a 33 Stradale 2 literes, 230 lóerős, 10000-et forgó (!) V8-as versenymotorja is feledhetetlen hangélményt nyújt.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/