/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen könnyedén gyorsul 300km/óra fölé a Tesla Plaid – videó

2023. július 11. 07:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A német autópályán hajtották meg az eddigi legerősebb Teslát, a Model S Plaidet, ami 328 km/óráig menetelt. Bár a végsebesség sem rossz, a gyorsulási adatok az igazán megdöbbentőek. Álló helyzetből 300-ra szuperautókat megszégyenítően gyorsul az elektromos szedán.

Napjainkra a Tesla márkanév eggyé vált a villámgyors elektromos autók fogalmával, ami nem véletlen, hiszen még a legszolidabb modellek is sportautós haladási képességekkel rendelkeznek úgy, hogy közben mindennapos használatra is kiválóan alkalmasak.

Nincs ez másként a jelenlegi csúcsot képező Model S Plaiddel, ami egy ötajtós, ötüléses családi limuzin, hatalmas csomagtartóval és kedvező fogyasztással, az általános kinézet azonban ne engedjen megtéveszteni minket, a lemezek alatt ugyanis 1020 lóerő és 1423 Nm csúcsnyomaték rejtőzik 3 elektromotor kooperációjának köszönhetően.

Hogy ez mire is elég az autópályán, arra az AutoTopNL adott választ, ugyanis a német autobahn sebességkorlát nélküli szakaszán hajszolta meg az amerikai négykerekűt. A Model S órája 328 km/órás tempónál akadt ki, amely a valóságban GPS-szel mérve 324-nek felel meg – ezt azért nem sok utcai jármű képes elérni, ám ami ennél is durvább, azok a gyorsulási értékek: álló helyzetből 100 km/órára 2,56 másodperc elég neki,100-ról 200-ra pedig csupán 4,27 másodpercre van szüksége a limuzinnak. A 0-300-as tempó 16,21 szekundum alatt van meg, ami alig marad el például a Mercedes legdurvább modelljétől, a F1-es technológiára épülő One hibrid szuperautó 15,6 másodperces értékétől.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/