/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mozgásban a Sony autója – videó

2020. július 30. 10:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem vicc, a Sony komolyabban is bekopogott az autóiparba, és nem csak egy kamerát vagy szórakoztatóelektronikát készít egy adott típushoz, hanem saját maga áll elő egy modellel. A 2020-as CES-en bemutatott Vision-S ráadásul mozgásba is lendült már.

Mindenkit megdöbbentett az idei CES kiállításon a japán szórakoztatóelektronikai márka, amikor egy autóról, név szerint a Vision-S-ről rántotta le a leplet.

A teljesen elektromos koncepciójármű nem teljesen a japánok érdeme, ugyanis a fejlesztésből kivette részét az NVIDIA, a Qualcomm, a Bosch és a Continental is. A négyajtós jövőjárgámy valamivel rövidebb, mint egy Tesla Model S, ám annál nagyobb tengelytávval rendelkezik. Emellett két, a tengelyeknél elhelyezett elektromotor gondoskodik mozgatásáról. A kombinált teljesítmény 544 lóerő (400 kW), mely 4,8 másodperces nulla-százas sprintidőt ígér, valamint akár 240 km/órás végsebességet.

Bár a hatótávról egyelőre nem tudni, az autó félig önvezető (Level 2+) rendszerrel igyekszik boldogulni a nagyvilágban. Teszi ezt ultrahangos és radaros szenzorokkal, valamint 360 fokban figyelő kamerarendszerrel. Így a sebességtartás, sávváltás, önálló parkolás sem okoz gondot neki, ráadásul a dugókat is képes kikerülni, köszönhetően az 5G-s kapcsolaton kommunikáló, élő forgalomfigyelésnek, ami azt is jelenti, hogy a Sony készül a Level 4 vagy magasabb szintű teljes önvezetésre, de talán egyelőre még nem akarnak kockáztatni ezzel.

Akárhogy is, az első prototípus megérkezett Tokióba, hogy további teszteknek vessék alá a mérnökök. Erről került fel a netre egy rövidfilm, melyen mozgás közben láthatjuk a csinos szedánt. Hogy mit hoz a jövő, és mennyire gondolja komolyan az autógyártásba kezdést a Sony, nem tudni, de az idő kideríti majd…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/