/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Olimpikon törte össze a Nissan GT-R Nismót – videó

2014. július 05. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Goodwoodi Sebességfesztiválra nem csak azért jó kilátogatni, mert különleges kiállított autókat csodálhat meg az ember, hanem mert mozgás – sőt akár balesetezés – közben is szemügyre veheti azokat. Például a legerősebb gyári Nissan GT-R-t a szalmabálák közt.

Bár épphogy beszerezhető, a Nissan GT-R Nismo változata sem a kímélendő autók közé tartozik. Jól mutatja ezt a skót olimpikon, Sir Chris Hoy esete is, aki a Goodwoodi Sebességfesztiválon egy kanyart elmérve törte össze nem kicsit a japán csodavasat.

Bár brutális tempóban szaladt a hatalmas szalmabálákba, ő maga sértetlenül megúszta a kalandot. Nem úgy a 600 lóerős sportkocsi, mely szinte eltűnt a védőelemekben. Csak emlékeztetőül, ez az a négykerekű járgány, ami a Nürburgringen 7 perc 8,679 másodperc alatt ért körbe temérdek jóval drágább sorozatgyártású autót megalázva. Ez többek között annak köszönhető, hogy a lemezek alatt megbúvó 3.8 literes duplaturbós V6-ból a japán mérnökök már 600 paripát és 652 Nm-es csúcsnyomatékot csavartak ki, amihez nem kevés súlycsökkentés és futómű-optimalizálás társult.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy javítható-e a Goodwoodban összetört GT-R, de ha esetleg igen, az is mélyen zsebbe nyúlós történet lesz.

http://youtu.be/1S9CN5g4reA

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/