/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Pehelysúlyú csodaautók gyorsulási versenye – videó

2017. június 16. 19:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egyre nagyobb a választék, ha az ember szélsebes, de borzasztóan könnyű, utcán is használható kisautót szeretne venni magának. A Top Gear csapata a négy legvadabb nyitott, utcai versenyautót eresztette egymásnak. Vajon mire képesek?

Az Ariel Atom neve már legendássá érett az utcán is használható, nyitott, pehelysúlyú vázszerkezetes kisautók között, ám egyéb, neves konkurensek is léteznek a piacon, melyek között ki-ki pénztárcája vagy egyéb igényei alapján válogathat.

A Top Gear összeszedte a négy legalkalmasabb jelöltet, hogy egy gyorsulási versenyen össze is mérje a katapultautókat. Az Atom 3.5 mellett az Ariel Nomad, a Caterham 620S és a mindössze egy férőhelyes BAC Mono kapott meghívót a sprintversenyre. A versenypályákon Lamborghiniket, McLareneket és Porschéket könnyűszerrel üldöző óriás gokartok így most egymásnak feszülnek a kifutópályán.

Ha ideálisak a körülmények, a Nomad (amely inkább az erdőkben és földutakon képes brillírozni) 3,1 másodperc alatt katapultál százra szemben a BAC Mono 2,8 és az Ariel Atom 2,7 szekundumos idöjével, míg a Caterham papíron a négyes leglomhább járműve a maga 3,4 másodperces gyorsulásával.

Ez annak tükrében érdekes, hogy a Caterham 2.0 literes turbómotorja majdnem a legerősebb (310 lóerős), csupán az Atom szárnyalja túl néhány paripával (314 lóerő), mégis a 2.3 literes 284 lóerős Cosworth egységgel felvértezett leggyengébb BAC a legdrágább (annyiba kerül, mint a másik három ellenfele együttvéve).

Vajon kinek áll a zászló végül?

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/