/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tolatva veri le a Porschét a villany Audi – videó

2018. október 11. 14:50   |   Autoblog
címkék:  

Láttunk már nagyon sokféle gyorsulási versenyt, de olyat, hogy egy Audi hátramenetben győzzön le egy Porschét, ráadásul egy 700 lóerős GT2 RS-t, még sosem. Persze a szóban forgó Audi nem éppen átlagos, hiszen 1200 villany-lóerőt vonultat fel, azonban rükvercben is olyan gyors tud lenni, mint előremenetben. A próbafutamok alkalmával a pilótának 210 km/órával is sikerült a rossz irányban haladnia, ami elképesztő új világrekord.

A dologra a magyarázat maga az elektromos hajtáslánc, ahol nincsen hagyományos értelemben vett váltómű, egy áttétel van, csupán a haladás irányát határozhatjuk meg. A szörnyeteg Audi RS 3-asnál is egyedül az volt a kérdés, hogy a pilóta képes-e kezelni a hatalmas erőt a menetiránnyal ellentétesen haladva. Az Audit vezető, s a Formula E sorozatban versenyző Daniel Abtnak nagyon kellett koncentrálnia, s az arcára többször kiült a félelem, mialatt egyre szédítőbb tempókat diktált hátramenetben.

A Porsche 911 GT2 RS-t 178 km/órával tolatva győzte le, amivel már megdöntötte a hivatalos sebességi rekordot (162,7 km/óra), de a fiatal pilóta kíváncsi volt, hol húzódnak az autó határai. A próbafutamok során hátramenetben elért legnagyobb sebessége végül 210 km/óra lett, ami egészen elképesztő.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/