/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Díjat nyert a Peugeot iOn villanyautó

2010. június 30. 21:22   |   Autoblog
címkék:  

A tisztán elektromos meghajtású iOn kapta meg a Környezetbarát Autó Nagydíj 2010 (Grand Prix Auto Environnement 2010) címet. A MAAF Assurances által hatodik alkalommal megszervezett szavazáson az újságírókból álló zsűri a díj odaítélésével a környezetvédelmi szempontból kiemelkedő autókat és műszaki megoldásokat jutalmazza.

Az elnyert díj nemcsak az iOnt dicséri, hanem a vele műszakilag azonos másik két PSA-Mitsubishi kooprodukcióban készült villanyautót is, a Citroen C-Zerót és a Mitsubishi i-MiEV-et. Európában az év végén elindul a forgalmazásuk.

Az iOn havi bérleti díja nem haladja meg az 500 eurót, a használat költsége pedig 100 km-re vetítve nem több másfél eurónál. A bérleti díj az autón és az akkumulátoron kívül magában foglalja a karbantartást, a javítást, az asstistance-t, valamint számos újító szellemű szolgáltatást, mint például a „Mu" mobilitási szolgáltatás és a „Peugeot Connect" igénybevételének lehetőségét. Amióta beharangozták 2009 végére tervezett bevezetését, azóta több mint hatezren regisztrálták érdeklődésüket az interneten.

Kompakt méreteivel, a 3,48 méteres hosszúsággal, az 1,47 méteres szélességgel, valamint a kicsi, 4,5 méteres fordulókör-átmérővel az iOn tökéletesen illeszkedik a városi környezetbe. A 64 lóerős teljesítmény és a 180 Nm-es nyomaték a városi és városkörnyéki napi utazások 90 százalékában elegendő. Az iOn csúcssebessége 125 km/óra, hatótávolsága pedig 150 kilométer. A lítium-ion akkumulátor a hagyományos 220 voltos áramforráshoz csatlakoztatva hat óra alatt tölthető fel teljesen, míg a gyors feltöltő 30 perc alatt tölti fel az akkumulátort kapacitásának 80 százalékáig.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/