/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Városi öko-autóverseny harmadszor

2011. április 19. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

A Robert Bosch Power Tool Kft., Európa legnagyobb kéziszerszám gyára harmadik alkalommal rendezte meg Miskolcon, a Föld Napja alkalmából progresszív szemléletű, városi öko-autóversenyét, az Elektromobil versenyt. A jövő autóversenyén induló gépeket magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai tervezték és építették.

A jövő autóversenyén induló gépeket magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai tervezték és építették, hajtásukról 6-6 darab litium-ionos akkumulátor táplálta Bosch kéziszerszám gondoskodott, így a 69 járgányt több mint 400 Bosch-fúró hozta mozgásba, melyeket a pisztoly eldördülésekor a startvonalon illesztettek a csapatok versenygépeikbe.

A mérnökhallgatók számára a versenykiírás a meghajtáson kívül tág fejlesztési teret biztosít, ezért a versenyen a legkülönfélébb, s olykor rendkívül meglepő konstrukciók, hajtásláncok, futóművek és fékrendszerek mérkőztek egymással. Az öko-versenyautók esetében az önsúly és a pilóta tömege is meghatározó tényező, ebben a versenyműfajban nem csupán a kilók, hanem a dekák is számítanak, tehát az amúgy sem nehézsúlyú Elektromobil pilóták a futamok előtt nem lakmározhatták magukat degeszre.

A műszaki megoldás alapján a Miskolci Egyetem hallgatói közül verbuválódott Gépész Car nevű csapat kreációját díjazta első helyezéssel a zsűri, és a közönség szavazatai alapján ők büszkélkedhetnek a legdizájnosabb autóval is. A kecskeméti GAMF karról érkező Racsni EMT csapat versenygépével, a gokartos múlttal is bíró Bognár Alex futotta a leggyorsabb köridőt, így övé az idei Elektromobil verseny legjobb pilótája cím. A körversenyek végső győztese, azaz az idei év leggyorsabb elektromobilja címet a kecskeméti GAMF Racsni EMT csapata által épített járgány vívta ki. „A Bosch csoport legjobb Elektromobilja 2011-ben" címmel egy éven át a Robert Bosch Kft. Budapesti Fejlesztő Központ mérnökeiből verbuválódott Low Hanging Kardántengely nevű csapat büszkélkedhet. A verseny győzteseit a tárgyi nyeremények és természetesen a megtisztelő cím mellett stuttgarti tanulmányúttal jutalmazták a szervezők.

A miskolci Generali Aréna előtt rendezett egész napos családi rendezvényt óriási érdeklődés kísérte; a két műsorvezető, Szekeres Nóra és Szujó Zoltán társaságában több tízezer látogató szurkolt a vállalkozó kedvű fiataloknak és különleges járgányaiknak. A futamok szüneteiben a Megasztár és az X-Faktor üdvöskéi, veteránmotor kiállítás, robotbemutató, gyermek akadálypálya szórakoztatta a nagyérdeműt. „A Föld napja – a Bosch világa" címmel, iskolásoknak meghirdetett rajzversenyre közel 2000 pályamű érkezett, melyekből kiállítást rendeztek a szervezők.

A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. által meghirdetett verseny 2011-re részévé vált a műszaki felsőoktatásban résztvevő, kreatív hallgatók életének; Miskolc egy napra a mérnökök nemzetközi szintű fellegvára volt, hiszen 6 országból több ezer hallgató – versenyzők és szurkolók – lepte el a várost, hogy ismét bebizonyíthassák, az „Életre tervezve" nem csupán egy jól csengő szlogen.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/